Celkovo: 0.00€

Nákupný košík je prázdny

Dvojdomy – výhody a  nevýhody bývania s ďalšou rodinou

Jeden spoločný múr znamená veľkú úsporu energií. Záhrada , na ktorú si vzájomne vidíte, zase obmedzenie súkromia. Bývať v dvojdome so sebou nesie svoje úskalia, ale aj svetlé chvíle. Aké to sú? 

 

Dvojdomy sú lacnejšia stavba s menšími nákladmi na energie 

Nielen že stavanie takéhoto domu vyjde na menšie finančné náklady, ale údržba je potom tiež omnoho lacnejšia. Náklady na energie sú vo výsledku lacnejšie ako pri bežnom dome, pretože sa spojené strany domu navzájom izolujú. 

Rovnako ako pri radových domoch, aj dvojdomy sú oveľa šetrnejšie k prírode ako klasické domy. Nezaberajú totiž toľko miesta. 

 

Lepší než radový dom – je to pravda? 

Pri dvojdome máte okná na tri svetové stranykdežto pri radovom dome máte výhľad iba na dve strany. Vonkajší priestor býva aspoň o trochu väčší a steny zdieľate len s jedným susedom. V takomto type domu nájdete aj viac súkromia a väčší priestor na realizáciu. 

 Dvojdomy | katalogoveprojekty.sk

Dvojdom SANDRA | Projekty rodinných domov

 

Narazili ste na fajn susedov? Triumf je váš 

Susedia sú kapitola sama o sebe. Ak narazíte na tých, s ktorými si sadnete, spolužitie v dvojdome si nebudete môcť vynachváliť. Pobyt na záhrade pre vás bude príjemnou činnosťou a spojené múry nebudú predstavovať utrpenie a des. Mať na dennom poriadku krik alebo hlasnú hudbu, ktorú počujú všetci, je značne nepríjemné. 

 

dvojdome je určite ťažšie nájsť svoje súkromie. Na záhrade vás môže pozorovať sused (rovnako tak aj vy jeho) a steny sú niekedy až príliš tenké (hlasný smiech, neutíšiteľný plač dieťaťa). Nájsť si svoj priestor a pokoj môže byť ťažké, ale ak ste zvyknutí z panelového bytudvojdom vás milo prekvapí. 

 

Susedov si nevyberáme. Alebo môžeme? Určite áno. Ak sa dohodnete, napríklad v rodine, môžu mať dvojdom dve generácie , ktoré takto k sebe budú mať bližšie. Záhrady sa nemusia rozdeľovať a môže zostať jedna veľká zdieľaná. Budete mať väčší priestor, a navyše vám do nej nebude pozerať nikto cudzí. 


PREČÍTAJTE SI TIEŽ:

Bungalov alebo poschodový dom?


Máte podobnú skúsenosť alebo problém s rozhodovaním sa? Dajte nám vedieť. Kontaktujte nás na +421 904 496 372 alebo nám napíšte na info@katalogoveprojekty.sk. Radi vám poradíme.