Celkovo: 0.00€

Nákupný košík je prázdny

Sklo v modernej architektúre

Sklo je veľmi vyhľadávaným prvkom v modernej architektúre: čisté línie, hladké povrchy a minimalistické zariadenie je preň typické. Sklo je materiálom, ktorý zabezpečí v priestore dostatok otvorenosti a vzdušnosti. A práve z tohto dôvodu sa používa najmä pre tmavé a malé miestnosti s nedostatkom svetla. 

Sklo v interiéri

Sklenené dlaždice a sklenené mozaiky sú v interiéri zaujímavé najmä svojím leskom a hĺbkou. Práve sklenené dlaždice môžu mať viacero podôb a môžu byť:

  • štrukturované,
  • priehľadné
  • alebo zafarbené.

 

Priestory, v ktorých ich viete využiť, nie sú vymedzené len na kúpeľne či kuchyne, v ktorých sú takéto materiály obzvlášť vhodným riešením. V ostatných miestnostiach ich ocenia najmä majitelia s estetickým cítením a návšteva, ktorá sa aj v stiesnenom priestore bude cítiť príjemne a uvoľnene.

Sklo v interiéri

 

Dôležitá je správna inštalácia

Na inštaláciu skla a sklenenej mozaiky zvoľte špeciálne lepiace malty vhodné na hladké povrchy s vysokou priľnavosťou, napr. vysokovýkonné malty na báze reaktívnej živice. Najlepšie je konzultovať výber lepidla s výrobcom dlaždíc, aby ste predišli prípadným komplikáciám.

Lepenie skla a sklenených dlaždíc

Najmä pri priehľadných a farbených materiáloch môže farba lepidla ovplyvniť celkový vzhľad. Preto je najvhodnejšie biele lepidlo na dlaždice, s ktorým manipulujte opatrne a nanášajte ho rovnomerne. Tým predídete farebným rozdielom a zachováte tak potrebnú jednotnosť. 


VYUŽITIE SKLA V INTERIÉRI nájdete na tomto linku:

>>1-izbový byt v Bratislave<<


V prípade, že aktuálne riešite túto problematiku alebo máte akékoľvek postrehy, pokojne nás kontaktujte na +421 904 496 372 alebo nám napíšte na info@katalogoveprojekty.sk.