Celkovo: 0.00€

Nákupný košík je prázdny

Posuvné dvere: 5 výhod, ktoré vám uľahčia život

Posuvné dvere majú jednu veľkú výhodu, ktorou je, že šetria veľa miesta v priestore. Poznáte ich ďalšie plusy? Prečítajte si našich 5 výhod, ktorými disponujú posuvné dvere.

Výhoda 1: Ušetríte miesto, ktoré zaberajú krídla dverí

Posuvné dvere ponúkajú jednoduchý a elegantný spôsob, ako ušetriť miesto pri otváraní dverí. Hodia sa do veľmi malých miestností, kde sa otvára krídlo dverí do priestoru. Platí to najmä pre malé predsiene, kúpeľne či toalety. Výhodu posuvných dverí oceníte napríklad aj pri používaní robotických vysávačov v domácnosti.

Výhoda 2: Odsunutie zvládnete jednoduchým pohybom ruky

V čom spočíva princíp posuvných dverí? Krídlo dverí sa neotvára za kľučku, ale odsúva sa jednoduchým pohybom ruky po koľajniciach pozdĺž steny. 

Nevýhodou posuvných dverí je, že v miestach, kam sa dvere odsúvajú, nemôže byť umiestnený žiadny nábytok. Môžete tam postaviť len taký, ktorý bude mať väčší odstup od steny a nebude tak prekážať koľajniciam, na ktorých sa dvere pohybujú.


 
 

Výhoda 3: Jednoduchá inštalácia

Inštalácia posuvných dverí je pomerne jednoduchá a nie je spojená so žiadnym sekaním či špeciálnymi stavebnými úpravami. Jednoducho ich upevníte na koľajnice, po ktorých sa budú pohybovať. Tieto dvere budú pre všetkých viditeľné, pretože sa budú posúvať pozdĺž steny. 

Pozor: Pokiaľ si vyberiete posuvné dvere, ktoré sa skrývajú do puzdra dverí, bez búracích prác sa nezaobídete.

Výhoda 4: Hladký pohyb

Ako vlastne vyzerá taká montáž posuvných dverí? Predovšetkým je rozdiel, či máte dvere jednokrídlové, alebo dvojkrídlové. Zvyšok je jednoduchý:

Krídlo dverí visí v koľajnici, ktorá spolu s vodiacim tŕňom udáva dverám smer. Vďaka tomuto mechanizmu sa budú dvere ľahko pohybovať. Pri posuvných dverách môžete zvoliť ako viditeľný, tak i skrytý posuv. Podstatné je, že nijako nezavadzia veciam v okolí dverí a zabezpečuje plynulú manipuláciu.

Pri dvojkrídlových posuvných dveríách sa dá zabezpečiť aj synchrónny mechanizmus, ktorý zaručí pohyb oboch krídel súčasne. 

Výhoda 5: Ako dizajnový doplnok

Pri posuvných dverách oceníte nielen ich tichý chod, ale aj ich bezpečnosť a 100 % funkčnosť. Okrem toho môžu byť veľmi zaujímavým dizajnovým doplnkom, keďže dnes nájdete na trhu rozličné farby či zaujímavé a neštandardné  materiály. 

Je pravdepodobné, že výhody posuvných dverí, či už tých, ktoré sa zasúvajú do puzdra v stene, alebo voľne stojacich, oceníte hneď, ako si ich namontujete. Odporúčame vám ich možnosti prekonzultovať s odborníkom, ktorý vám poradí a vysvetlí bližšie informácie s ohľadom na váš priestor.

V prípade, že aktuálne riešite túto problematiku alebo máte akékoľvek postrehy, pokojne nás kontaktujte na +421 904 496 372 alebo nám napíšte na info@devlev.sk